A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Новолатівське"

Публічний договір

Дата: 07.03.2020 14:33
Кількість переглядів: 110

 

Додаток 1

до проекту рішення №1093-45/VII  від06.02.2021р.

 

ПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР

про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів

с. Новолатівка 07березня 2020 року

Комунальне підприємство «НОВОЛАТІВСЬКЕ», в особі директора Буртин Миколи Юрійрвича, який діє на підставі Статуту, надалі «Виконавець», з однієї сторони, та Власник (наймач, орендар) квартири в багатоквартирному житловому будинку або власник (наймач, орендар) житлового будинку приватного сектора, приватні підприємці (фізичні особи) надалі – «Споживач», з іншої сторони, уклали цей договір про наступне:

  1. Предмет договору

1.1. Виконавець зобов`язується згідно з графіком (Додаток 1) надавати послуги з вивезення твердих побутових відходів (далі – Послуги), а Споживач зобов’язується своєчасно оплачувати Послуги за встановленими тарифами та нормами у строки і на умовах, передбачених цим Договором.

1.2. Виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Новолатівської сільської ради визначено КП «НОВОЛАТІВСЬКЕ»

  1. Перелік послуг

2.1. Виконавець надає Споживачеві послуги з вивезення твердих побутових відходів.

2.2. Надання послуг Виконавцем проводиться за контейнерною та без контейнерною схемами.

2.3. Для вивезення твердих побутових відходів за контейнерною схемою використовуються технічно справні металеві контейнери для роздільного збирання ТПВ (скло, ПЕТ-пляшка, інші) місткістю 1,0 м3 що належать Виконавцю або Споживачу.

2.4. Виконавець вивозить тверді побутові відходи з 08.00 год. до 17.00 год. згідно з графіком.

2.5. Для вивезення твердих відходів за без контейнерною схемою Споживач зобов’язаний згідно з графіком виставити у місцях, погоджених з Виконавцем, зав»язані пакети, мішки та в іншій тарі розсортовані відходи місткістю не більш як 0,1 м3.

2.6. Завантаження відходів за контейнерною схемою здійснюється Споживачами у контейнери, а за без контейнерною Виконавцем в спеціально обладнані транспортні засоби. 

  1. Вимірювання обсягу, визначення вартості та якості послуг

3.1. Розрахунок щомісячної вартості послуг з вивезення твердих побутових відходів  здійснюється на підставі тарифів, затверджених рішенням Виконавчого комітету Новолатівської сільської ради №1093-45/VII  від 06.02.2021р року (Додаток 2). 

3.2. Оплата за послугу з вивезення твердих побутових відходів розраховується за одного фактично проживаючого в домогосподарстві.

  1. Оплата послуг

4.1. Розрахунковим періодом є календарний місяць.

4.2. У разі застосування щомісячної системи оплати послуг, платежі вносяться не пізніше ніж до 20 числа періоду, що настає за розрахунковим.

4.3. Послуги оплачуються згідно рахунків через установи банків.

4.4. Плата вноситься на розрахунковий рахунок Виконавця (Комунальне підприємство «НОВОЛАТІВСЬКЕ»

4.5. У разі потреби Виконавець протягом 10 днів здійснює перерахунок вартості фактично наданих послуг та повідомляє Споживачеві про його результати.

4.6. Наявність пільг, передбачених законодавчими актами, необхідно підтвердити наданням копій відповідних  документів Виконавцю послуг.

  1. Права та обов’язки Споживача

5.1. Споживач має право на:

5.1.1. Одержання достовірної та своєчасної інформації про послуги з вивезення відходів, зокрема про їх вартість, загальну суму місячної плати, структуру тарифів, норми надання послуг і графік вивезення відходів.

5.1.2. Відшкодування у повному обсязі збитків, заподіяних виконавцем унаслідок ненадання або надання послуг не в повному обсязі.

5.1.3. Усунення виконавцем недоліків у наданні послуг у п’ятиденний строк з моменту звернення споживача.

5.1.4. Перевірку стану дотримання критеріїв якості послуг.

5.1.5. Внесення за погодженням з виконавцем у цей договір змін, що впливають на розмір плати за послуги.

5.1.6. Зменшення розміру плати за послуги в разі недотримання графіка вивезення відходів.

5.1.7. Несплату вартості послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів сім’ї на підставі письмової заяви і документа, що підтверджує його відсутність – довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби чи відбування покарання.

5.2. Споживач зобов’язується:

5.2.1.Своєчасно та в повному обсязі оплачувати в установлений договором строк за надані йому послуги з вивезення  відходів.

5.2.2. Сприяти виконавцю у наданні послуг в обсязі та порядку, передбачених цим договором.

5.2.3. Визначати разом з виконавцем місця розташування контейнерних майданчиків, створювати умови для вільного доступу до таких майданчиків.

5.2.4. Обладнати контейнерні майданчики, утримувати їх у належному санітарному стані.

5.2.5. Забезпечити належне збирання відходів.

5.2.6. Не допускати завантаження габаритних предметів, будівельних відходів, вибухонебезпечних, легкозаймистих, отруйних, радіоактивних речовин, опале листя, обрізки гілок дерев в спеціальні контейнери Виконавця .

5.2.7. Забезпечити роздільне збирання побутових відходів.

  1. Права та обов’язки Виконавця

6.1. Виконавець має право вимагати від Споживача:

6.1.1 На вчасне і в повному обсязі отримання оплати за надані послуги, відповідно до умов цього договору.

6.1.2. Забезпечувати утримання у належному санітарно-технічному стані контейнерів та контейнерних майданчиків.

6.1.3. Своєчасно збирати та належним чином зберігати відходи. 

6.1.4. Забезпечувати роздільне збирання побутових відходів.

6.2. Виконавець зобов’язується:

6.2.1. Надавати послуги відповідно до вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених Кабінетом Міністрів України, та цього договору.

6.2.2. Погодити із Споживачем місця розташування контейнерних майданчиків, визначити їх кількість, необхідну для збирання побутових відходів, перевіряти наявність таких майданчиків відповідно до розрахунків.

6.2.3. Обладнати контейнерні майданчики та забезпечувати утримання у належному санітарно-технічному стані контейнерів та контейнерних майданчиків у разі перебування їх у власності Виконавця.

6.2.4. Розробити графік вивезення  твердих побутових відходів.

6.2.5. Збирати і перевозити відходи спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

6.2.6. Ліквідувати звалище твердих побутових відходів у разі його утворення на контейнерному майданчику через недотримання графіка вивезення, проводити прибирання в разі розсипання побутових відходів під час завантаження у спеціально обладнаний для цього транспортний засіб.

6.2.7. Перевозити відходи тільки в спеціально відведені місця  чи на об’єкти поводження з побутовими відходами.

6.2.8. Надавати своєчасну та достовірну інформацію про тарифи на надання послуг, умови оплати, графік вивезення відходів.

6.2.9. Усувати факти порушення вимог щодо забезпечення належної якості послуг та вести облік претензій, які пред’являє Споживач у зв’язку з невиконанням умов цього договору.

6.2.10. Прибувати протягом трьох годин на виклик Споживача і усувати протягом 24 годин недоліки. У разі коли недоліки не усунено протягом трьох робочих днів, проводити відповідний перерахунок розміру плати.

6.2.11. Відшкодувати відповідно до закону та умов цього договору збитки, завдані Споживачеві внаслідок ненадання або надання послуг не в повному обсязі.

6.2.12. Зменшувати розмір плати за послуги в разі тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім’ї на підставі його письмової заяви та документа,

що підтверджує його/їх відсутність – довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби чи відбування покарання.

6.2.13. Виконавець має також інші обов’язки відповідно до закону.

  1. Відповідальність сторін за невиконання умов договору

7.1. Споживач несе відповідальність згідно з законом і цим договором за:

7.1.1. Несвоєчасне внесення плати за послуги.

7.1.2. Невиконання зобов’язань, визначених цим договором і законом.

7.1.3. В разі несвоєчасної оплати послуг Споживач сплачує пеню у розмірі 0,1 відсотка від суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більше 100 відсотків загального суми боргу. Сплата пені не звільняє від сплати основного зобов’язання.

7.2. Виконавець несе відповідальність за:

7.2.1. Ненадання або надання не в повному обсязі послуг, що призвело до заподіяння збитків майну споживача, шкоди його життю чи здоров’ю.

7.2.2. Невиконання зобов’язань, визначених цим договором  і законом.

  1. Розв’язання спорів

8.1. Спори за Договором між сторонами розв’язуються шляхом проведення переговорів або у судовому порядку.

8.2. Спори, пов’язані з пред’явленням претензій, можуть розв’язуватися в досудовому порядку шляхом їх задоволення.

8.3. У разі ненадання або надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості Споживач викликає представника Виконавця для складення акта-претензії, в якому зазначаються строки, види порушення кількісних і якісних показників тощо.

8.4. Представник Виконавця зобов’язаний прибути протягом п’яти робочих днів.

8.5. Акт-претензія складається Споживачем та представником Виконавця і скріплюється їх підписом.

8.6. У разі неприбуття представника Виконавця у п’ятиденний строк або його відмови від підпису акт вважається дійсним, якщо його підписали не менш як два Споживачі. 

8.7. Акт-претензія подається Виконавцеві, який протягом трьох робочих днів вирішує питання про перерахунок розміру плати або надає Споживачеві обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензії.

  1. Форс-мажорні обставини

9.1. Сторони звільняються від відповідальності за цим договором у разі настання обставин непереборної сили (дії надзвичайних ситуацій техногенного, природного або екологічного характеру), що унеможливлює надання та оплату послуги відповідно до умов цього договору.

  1. Порядок укладення, строк дії цього Договору та інші умови

10.1. Даний Договір укладається з урахуванням вимог ч.3 ст. 205, ст.ст. 633, 634, 641, 642 Цивільного Кодексу України без підписання письмового примірника Сторонами.

10.2. Якщо протягом 30 днів з дня опублікування даного Договору не буде письмових заперечень Споживача, він вважається укладеним.

10.3. Даний Договір набирає чинності з 07.03.2020 року.

10.4. З набуттям чинності даного Договору припиняють дію всі договори у сфері надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, укладені фізичними особами з Комунальним підприємством «НОВОЛАТІВСЬКЕ».

10.5. Договір є публічним і безстроковим та діє до його припинення будь-якою зі Сторін у порядку, встановленому цим Договором або чинним законодавством.

10.6. Якщо будуть внесені зміни до редакції даного Договору, Виконавець зобов’язується розмістити повідомлення про такі зміни на сайті Новолатівської сільської ради та у газеті «Вісник», не менше ніж за 30 днів до набрання змінами чинності, крім випадків, для яких цим Договором встановлений інший термін або порядок повідомлення про внесення змін. У разі незгоди Споживача зі змінами, спір розв’язується в судовому порядку.

  1. Прикінцеві положення

11.1. Споживач надає право Виконавцю, відповідно до закону України «Про захист персональних даних», безстроково здійснювати обробку персональних даних Споживача у зв’язку з укладанням та виконанням цього Договору.

11.2. Умови цього Договору однакові для всіх Споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

11.3. Даний договір розроблено відповідно до типового договору, затвердженого Постановою КМУ від 10.12.2008р. №1070.

11.4. У випадках, не передбачених цим Договором, сторони керуються чинним законодавством України.

11.5. Цей Договір публічно доводиться до відома усіх Споживачів шляхом його публікації на офіційному сайті Гречаноподівської сільської ради та в  газеті «Вісник».

Місце знаходження та реквізити Викона


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу