A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Новолатівське"

Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання з 01.01.2022р.

Дата: 16.08.2021 09:54
Кількість переглядів: 109

Шановні споживачі!

 

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 Комунальне підприємство «Новолатівське» доводить до відома споживачів, що має намір вимушено підвищити тарифи на централізоване водопостачання.

 

На сьогоднішній день, діють тарифи з централізованого водопостачання, для всіх категорій споживачів, які були встановлені Рішенням виконавчого комітету Новолатівської сільської ради від 10.07.2020 р. № 1209-49/VII та введені в дію з 01.08.2020 р. в наступних розмірах:

Централізоване водопостачання – :

для населення  – 13,98 грн/м3 (з ПДВ) ,

бюджетні установи – 28,97 грн/м3 (з ПДВ), 

юридичні установи – 28.97 грн/м3 (з ПДВ),

інші споживачі– 28,97 грн/м3 (з ПДВ)  

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011р. №869.

Ситуація , яка існує на підприємстві щодо тарифів з централізованого водопостачання, вимагає приведення діючого тарифу у відповідність з реальними витратами  на їх виробництво. За час їх дії змінилось: розмір мінімальної заробітної плати у діючих тарифах закладений  4 723 грн., згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» мінімальна заробітна плата становить 6 000 грн., ріст складає 27,04%;

Пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились відрахування на соціальні заходи на 27,04% від загальної суми заробітної плати.

 На підвищення  собівартості має значний вплив різке зростання цін на паливно-мастильні матеріали , запасні частини , матеріали , обладнання, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання зросли.

Все це створює кризову фінансову ситуацію і неспроможність в існуючих умовах надавати своєчасно та якісно послуги з централізованого водопостачання.

 

Така ситуація ставить під загрозу стабільність забезпечення населення та соціальної сфери  послугами з централізованого водопостачання.

 

Зміна тарифів має на меті  привести тарифи на послуги з централізованого водопостачання, що надаються КП «НОВОЛАТІВСЬКЕ»” Новолатівської сільської ради до рівня, що забезпечує:

  • утримання якості надання послуг з централізованого водопостачання на території ОТГ на рівні нормативної;
  • беззбиткову діяльність КП «Новолатівське»;
  • сповільнення темпів зносу основних засобів Комунального підприємства «Новолатівське»

Невідповідність діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання їх реальній собівартості тягне за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

Враховуючи те, що ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» та ЗУ «Про питну воду та питне водопостачання» передбачається затвердження тарифів на послуги з централізованого водопостачання не нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, виникла необхідність у встановлені тарифів на вищевказані послуги.

З метою підвищення якості надання послуг, стабілізації фінансово-економічного стану підприємства і враховуючи зростання  мінімальної заробітної плати та підвищення ціни на паливно-енергетичних ресурсів з 01.01.2022 року,  Комунальне підприємство «Новолатівське» планує здійснити коригування діючих тарифів.

Також слід зазначити, що даним тарифом не передбачено отримання прибутку

підприємством, мова йде тільки про приведення їх у відповідність до економічно

обґрунтованих витрат на надання послуг.

 

Розрахунковий (плановий) тариф на централізоване водопостачання має наступний розмір:

Централізоване водопостачання – 34,00 грн. за 1куб. м. з ПДВ;

 

Загальний розмір та рівень тарифів на централізоване водопостачання

 

Послуга

Діючий тариф з ПДВ

грн/ м3 з 01.08.2020р.

Економічно обгрунтований тариф з ПДВ

грн./ м3

з 01.08.2020р

Планово економічно обґрунтований тариф з ПДВ грн/м3

 з 01.02.2022 р.

Рівень підвищення тарифів

грн/м3

%

Централізоване  водопостачання

13,98

28,97

34,00

+ 5,03

+17,36

Зазначені тарифи на послуги централізованого водопостачання заплановано ввести в дію з 01 січня 2022 року.

Просимо усіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів на 2022 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дня опублікування наміру про зміну тарифу за адресою: 53711, Україна, Дніпропетровська обл., Широківський район, с. Новолатівка, вул. Шкільна, б. 7/А,

 електрону адресу kpnlat@gmail. com,

 на сайті http://novolativske.kp.org.ua/

Слід зазначити, що специфіка господарської діяльності підприємств, що забезпечують послугами з централізованого водопостачання споживачів різних регіонів України, базується на різних чинниках, які об’єктивно впливають на фінансові результати діяльності цих підприємств та рівень тарифів.

Різний рівень тарифів на підприємствах водопостачання значним чином залежить від місцевих особливостей виробництва та надання цих послуг, а саме: від джерела водопостачання, його віддаленості від споживачів, якості води в джерелі водопостачання, технології очищення, обсягу реалізації послуг водопостачання та/або водовідведення, стану основних фондів, розгалуженості комунікацій та багато інших факторів, які впливають на величину собівартості тарифів.

Найвищий рівень тарифів у ліцензіатів, які мають невисокі обсяги реалізації послуг, велику протяжність мереж.

Завантажити розрахунок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу